Werkwijze

Heeft u het gevoel dat de WOZ-waarde van uw huis, vakantiehuis of bedrijfspand te hoog is? Neem dan contact op. Wij nemen u alle zorgen en werk rondom de bezwaarprocedure uit handen. Het werkt als volgt. Nadat u contact heeft opgenomen, vragen wij het taxatieverslag van uw woning bij de gemeente op. Vervolgens komt onze WOZ-taxateur bij u langs. Hij bekijkt de situatie, weegt deze af tegen de huidige vastgestelde WOZ-waarde en maakt een beoordeling of bezwaar indienen zinvol is. En dat is vaak het geval!

De hele afwikkeling van het bezwaarschrift is vervolgens onze zorg. Dankzij onze ervaringen kunnen we de bezwaarbrief voorzien van een goede motivatie en contrataxatie. We dienen het bezwaar vervolgens in en bewaken het verloop. We corresponderen met de gemeente, wonen indien nodig de hoorzitting bij en als we het gevoel hebben dat een bezwaar onterecht wordt afgewezen, gaan we - uiteraard in overleg met u - zelfs in beroep. Zie ook het stappenplan.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Wij weten uit ervaring dat bij de waardebepaling in het kader van de WOZ vaak onnauwkeurig wordt gewerkt. Gemeenten maken gebruik van gemene delers, (verkeerde) historische informatie, onjuiste objectgegevens en een te rooskleurige prijsontwikkeling in de huidige vastgoedmarkt. En daar bent u financieel de dupe van. Bovendien is bezwaar aantekenen met Van Hooijdonk Vastgoed Taxaties gemakkelijker dan ooit. Doe er uw voordeel mee!


Werkwijze in stappen


1

Heeft u twijfel over de hoogte van de WOZ-waarde?
Neem dan contact op met Van Hooijdonk Vastgoed Taxaties.

2

De WOZ-taxateur komt bij u op bezoek.

3

Wij beoordelen de kans van slagen van het bezwaar.

4

U machtigt ons om het bezwaarschrift in te dienen.

5

Wij vragen het taxatieverslag voor u op bij uw gemeente.

6

Wij motiveren het bezwaar en dienen het in bij uw gemeente.

7

Wij volgen het proces op de voet.
a. Indien nodig wonen wij de hoorzitting bij.

8

Bezwaar toegekend?
a. Ja, u profiteert van een lagere WOZ-waarde.
b. Nee, we voeren overleg om in beroep te gaan.

9

We starten de beroepsprocedure.