Veelgestelde vragen

Vind uw antwoord tussen de veelgestelde vragen:

Wanneer kan ik een bezwaar indienen?
Een bezwaar moet binnen 6 weken na ontvangst van de gemeentelijke beschikking zijn ingediend.

Hoeveel levert een verlaging van de WOZ op?
Dat is sterk afhankelijk van uw eigen persoonlijke situatie. De inschatting, de werkelijke waarde van uw pand, de gemeente waarin het zich bevindt, zijn allemaal elementen die meespelen in de mogelijke verlaging. Om u een idee te geven: een verlaging van de WOZ-waarde levert u jaarlijks al snel een paar honderd euro op.

Wat kost een bezwaarschrift indienen via Van Hooijdonk Vastgoed Taxaties?
Niets, het kost u alleen ongeveer een half uur van uw tijd voor de taxatie.

Moet ik zelf iets doen?
U hoeft alleen contact op te nemen, voor de rest zorgen wij.

Hoe lang duurt het?
De afhandeling verschilt van gemeente tot gemeente en kan in de praktijk een heel jaar in beslag nemen. Wij houden u van iedere stap op de hoogte.

Mijn bezwaar is afgewezen, maar ik bent het er niet mee eens. Wat nu?
Indien we samen concluderen dat de afwijzing onterecht is en er zijn goede argumenten om dat aan te tonen, dan gaan wij voor u in beroep.

Kan de bezwaarprocedure ook nadelig uitvallen?
Dat kan theoretisch wel, maar dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij u goed adviseren of een bezwaar kans van slagen heeft.

Waarom dien ik zelf geen bezwaar in?
Dit kunt u inderdaad zelf doen. Maar let op: het motiveren van een bezwaarschrift is een technisch verhaal. Er komt veel bij kijken, ook bouwtechnische, juridische -privaat- en publiekrechtelijke kennis. Door de expertise van Van Hooijdonk Vastgoed Taxaties is de slagingskans bij het uitbesteden van het bezwaarschrift hoger.

Is het onredelijk dat ik een bezwaarschrift door een taxatiebureau laat opstellen? Dit kost de gemeente, en de gemeenschap, toch geld als het bezwaar gegrond wordt verklaard?
Het kost de gemeente inderdaad geld als een door ons ingediend bezwaarschrift gegrond wordt verklaard. Maar het is de taak van de gemeente dat de WOZ–waarde correct wordt vastgesteld. Een professioneel gemotiveerd bezwaarschrift heeft nu eenmaal een hogere slagingskans: uw positie tegenover de gemeente is beter als wij u bijstaan. De overige voordelen lichten we graag in een persoonlijk gesprek toe.

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag? Neem dan gerust contact op.